Efterrättspizza

Foto: Köket.se
Efterrättspizza
9 ingredienser
1 h
En drömlik efterrätt får man när man kombinerar pizza och dessert! Toppa med valfria ingredienser såsom färska bär, nötter, glass och Nutella.
Ingredienser
- 50 g jäst
- 5 dl vatten, fingervarmt
- 1 tsk strösocker
- 2 tsk salt
- 12 dl Kungsörnens Pizzamjöl
Topping
- nutella
- färska bär
- jordgubbar, skivad
- mandelspån (eller andra valfria nötter)
Gör så här
- Sätt ugnen på 275 grader.
- Ställ in en plåt högt upp i ugnen.
- Blanda alla ingredienserna till pizzadegen i en degblandare eller tills degen släpper från bunken.
- Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 4 bitar.
- Forma pizzabottnar genom att strö ordentligt med mjöl över degen och jobba med fingertopparna från mitten ut mot kanten till önskad storlek. Lämna 1-2 cm av kanten orörd.
- Placera bottnarna på bakplåtspapper och låt vila under bakduk i 15 minuter.
- Grädda pizzabottnarna högt upp i ugnen i ca 10 minuter, eller tills de är färdiggräddade.
- Nu är det dags för att skapa din egna pizza! Bre på Nutella och toppa med skivad frukt och färska bär efter smak. Strössla gärna lite mandelspån över pizzan. Njut!
TIPS!