Efterrättspizza

Efterrättspizza Kungsörnen NY
Foto: Köket.se

Efterrättspizza

9 ingredienser

1 h

En drömlik efterrätt får man när man kombinerar pizza och dessert! Toppa med valfria ingredienser såsom färska bär, nötter, glass och Nutella.

Baktips!
Kungsörnen scones och pizzamix produkt

Baktips!

Testa även Kungsörnen Scones & pizza bakmix.

Läs mer

Ingredienser

portioner pizzor
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten, fingervarmt
  • 1 tsk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 12 dl Kungsörnens Pizzamjöl

Topping

  • nutella
  • färska bär
  • jordgubbar, skivade
  • mandelspån (eller andra valfria nötter)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275 grader.
  2. Ställ in en plåt högt upp i ugnen.
  3. Blanda alla ingredienserna till pizzadegen i en degblandare eller tills degen släpper från bunken.
  4. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 4 bitar.
  5. Forma pizzabottnar genom att strö ordentligt med mjöl över degen och jobba med fingertopparna från mitten ut mot kanten till önskad storlek. Lämna 1-2 cm av kanten orörd.
  6. Placera bottnarna på bakplåtspapper och låt vila under bakduk i 15 minuter.
  7. Grädda pizzabottnarna högt upp i ugnen i ca 10 minuter, eller tills de är färdiggräddade.
  8. Nu är det dags för att skapa din egna pizza! Bre på Nutella och toppa med skivad frukt och färska bär efter smak. Strössla gärna lite mandelspån över pizzan. Njut!
TIPS!
Tips från Kungsörnen!
Salt kolapaj med röda vinbär

Tips från Kungsörnen!

Fler enkla bakverk

Läs mer