Gräddbullar

Gräddbullar
Foto: Emelie Holm
Emelie Holm
Emelie Holm

Gräddbullar

7 ingredienser

Mumsiga gräddbullar på mördegskakor som doppas i choklad.

Se fler recept från

Efter tio

Ingredienser

  • 2 äggvitor
  • 1,5 dl strösocker
  • citronsaft
  • 300 g vit bakchoklad (eller mörk choklad)
  • 2 msk matolja
  • Bragokex
  • strössel

Gör så här

  1. Vispa upp äggvitorna till ett fast skum, det ska gå att vända bunken upp och ner.
  2. Droppa ner citron.
  3. Häll ner sockret i en strimma. Vispa tills marängen blir glansig.
  4. Fyll en spritspåse med en rund tyll och spritsa på mördegskakorna. Ställ i frysen i cirka 60 minuter.
  5. Smält chokladen i en skål över ett vattenbad och häll i oljan. Doppa de spritsade topparna i chokladen och ställ på ett galler.
  6. Dekorera med strössel. Låt svalna.