Baka lyxiga och eleganta eclairs till fikat. Här har Johan och Arantxa tagit en klassisk eclair med en vaniljkrämsfyllning och toppat den med ett strössel av krispigt stekt bacon - bruncheclairen är serverad!
Lägg mjölk, vatten, smör, socker och salt i en kastrull. Koka upp under omrörning med träslev.
Blanda i vetemjöl och "rosta" smeten i kastrullen ett par minuter. När degen släpper kanterna och går ihop, ta bort kastrullen och låt stå ett litet tag.
Blanda i ett ägg i taget och rör om tills degen hår ihop innan du tillsätter nästa ägg.
Fyll en spritspåse med tyll med smeten. Spritsa ut till eclaires på en bakpappersklädd plåt.
Grädda ordentligt i 20 minuter.
Vaniljkräm (8dl)
Värm allt i en kastrull förutom vaniljsocker som tillsättas i slutet.
Låt krämen sjuda ca 2 minuter under kraftig vispning.
Ta kastrullen från värmen och låt svalna i ett kallt vattenbad, rör om då och då. Ställ i kylen.
Snabb kolasås
Koka upp alla ingredienser i kastrull.
Sjuda i 15 minuter, rör då och då.
Låt svalna i ett kallt vattenbad
Servering
Dela eclairsen på längden. Spritsa vaniljkräm på botten. Lägg på lock. Toppa med kolasås, ev baconsmul och frystorkade hallon.