Baka lyxiga och eleganta eclairs till fikat. Här har Johan och Arantxa tagit en klassisk eclair med en fyllning och vaniljkräm och toppat den med ett strössel av krispigt stekt bacon - bruncheclairen är serverad!
Lägg mjölk, vatten, smör, socker och salt i en kastrull. Koka upp under omrörning med träslev.
Blanda i vetemjöl och "rosta" smeten i kastrullen ett par minuter. När degen släpper kanterna och går ihop, ta bort kastrullen och låt stå ett litet tag.
Blanda i ett ägg i taget och rör om tills degen hår ihop innan du tillsätter nästa ägg.
Fyll en spritspåse med tyll med smeten. Spritsa ut till eclaires på en bakpappersklädd plåt.
Grädda ordentligt i 20 minuter.
Vaniljkräm (8dl)
Värm allt i en kastrull förutom vaniljsocker som tillsättas i slutet.
Låt krämen sjuda ca 2 minuter under kraftig vispning.
Ta kastrullen från värmen och låt svalna i ett kallt vattenbad, rör om då och då. Ställ i kylen.
Snabb kolasås
Koka upp alla ingredienser i kastrull.
Sjuda i 15 minuter, rör då och då.
Låt svalna i ett kallt vattenbad
Servering
Dela eclairsen på längden. Spritsa vaniljkräm på botten. Lägg på lock. Toppa med kolasås, ev baconsmul och frystorkade hallon.