Éclair med citronfyllning

Éclair med citronfyllning
Foto: TV4

Gör det enkelt för dig och köp färdig petit choux mix. Fyll med härlig citronkräm och pudra med florsocker vid servering.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 1 paket mix till petit choux
  • Fyllning:
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Citronkräm:

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 citroner, rivet skal och saft
  • 100 g rumsvarmt smör

Gör så här

  1. Blanda och grädda petit choux-degen efter anvisningarna på förpackningen. Beräkna 2-3 stycken per person.
  2. Citronkräm: Blanda ägg, socker, skal och saft från citronen i en kastrull. Värm på medelvärme under omrörning tills blandningen tjocknar och första bubblan syns.
  3. Lyft kastrullen från värmen och vispa i smöret lite i taget. Låt krämen kallna.
  4. Vispa grädde och tillsätt strösocker och vaniljsocker under vispning.
  5. Fyll éclairen med citronkräm och vispad grädde. Pudra med florsocker.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept