Druvkyckling

Druvkyckling
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Druvkyckling

9 ingredienser

Druvor ger rätten fin syra. Har du kärnfria druvor behöver du inte dela dem.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • ca 1,2 kg kycklingdelar
  • salt
  • peppar
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 morot, skivad
  • 1,5 dl torrt vitt vin
  • 2 dl mellangrädde
  • 400 g gröna vindruvor
  • olivolja, att steka i

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Krydda och bryn delarna runtom i olivolja. Lägg kycklingen i en gryta.
  2. Tillsätt lök och morot. Späd med vinet och småkoka under lock 10 minuter.
  3. Tillsätt grädden. Kärna ur druvorna, rör ner dem och koka klart ca 25 minuter. Pasta eller ris är gott till.