Drömmiga rabarberrutor

Drömmiga rabarberrutor Dansukker
Foto: Köket.se

Drömmiga rabarberrutor

11 ingredienser

50 min

De här enkla rabarberrutorna bakar du snabbt i långpanna och vi lovar att det blir en rykande åtgång. Rutorna passar perfekt att bjuda på till en sommarfika, till kalaset eller på en studentbuffé.

Testa Dansukker Syltsocker!
Dansukker produkt syltsocker NY 2024

Testa Dansukker Syltsocker!

Med hjälp av Syltsocker gör du din egen sylt eller marmelad på några minuter.

Läs mer

Ingredienser

Deg

  • 250 g smör, rumsvarmt
  • 5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl Dansukker Svenskt Strösocker
  • 0,5 dl Dansukker Svenskt Brun Farin Strö
  • 2 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver

Fyllning

  • 500 g rabarber
  • 1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
  • 1 msk potatismjöl

Topping

  • 1 dl hasselnötter, finhackade
  • Dansukker Svenskt Brun Farin Strö

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader (under- och övervärme).

Deg

  1. Mixa samman alla ingredienserna till degen i en matberedare eller för hand. Blanda tills du har en deg.
  2. Klä en långpanna (30x40 cm) med bakplåtspapper och tryck ut hälften av degen i botten.

Fyllning

  1. Skölj rabarbern och skiva den i små bitar. Blanda rabarbern med socker och potatismjöl i en bunke. Strö ut rabarbern över degen i långpannan.
  2. Smula resten av degen över rabarbern. Toppa med hackade hasselnötter och lite extra farinsocker.
  3. Grädda mitt i ugnen i ca 30-40 minuter, eller tills kakan har fått fin färg.
  4. Låt kakan svalna helt och skär sedan i drömmiga rutor.
TIPS!
Fler tips!
Baskisk cheesecake med blåbärskompott Dansukker

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer