Fluffiga plättar toppade med grillad persika, grädde och pancetta.
Ingredienser
6 persikor
3 dl vispgrädde
färsk timjan
80 g pancetta, i tärningar
1-2 msk honung
Pannkakor
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
1 krm vaniljpulver
3,5 dl mjölk (3 %)
1 ägg
2 msk smör, smält
smör (till stekning)
Gör så här
Grilla persikohalvor och vispa grädden lätt fluffig. Stek pancettan tillsammans med timjankvistar och honung.
Blanda alla torra ingredienser till pannkakorna i en skål. Vispa ner mjölken så att det inte finns några klumpar. Knäck ägget och rör ner med det smälta smöret. Vispa till en slät smet.
Hetta upp smör i en stekpanna och klicka i 1-2 msk smet per plätt. Grädda 1-2 minuter tills det bubblar på ytan. Vänd pannkakorna och grädda andra sidan.