Desserttacos med grillad persika, grädde, honung och pancetta

Desserttacos med grillad persika, grädde, honung och pancetta
Foto: TV4
Sofia Henriksson
Sofia Henriksson

Desserttacos med grillad persika, grädde, honung och pancetta

13 ingredienser

Fluffiga plättar toppade med grillad persika, grädde och pancetta.

Ingredienser

  • 6 persikor
  • 3 dl vispgrädde
  • färsk timjan
  • 80 g pancetta, i tärningar
  • 1-2 msk honung

Pannkakor

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 1 krm vaniljpulver
  • 3,5 dl mjölk (3 %)
  • 1 ägg
  • 2 msk smör, smält
  • smör (till stekning)

Gör så här

  1. Grilla persikohalvor och vispa grädden lätt fluffig. Stek pancettan tillsammans med timjankvistar och honung.
  2. Blanda alla torra ingredienser till pannkakorna i en skål. Vispa ner mjölken så att det inte finns några klumpar. Knäck ägget och rör ner med det smälta smöret. Vispa till en slät smet.
  3. Hetta upp smör i en stekpanna och klicka i 1-2 msk smet per plätt. Grädda 1-2 minuter tills det bubblar på ytan. Vänd pannkakorna och grädda andra sidan.
  4. Toppa med pancetta, persikor och vispad grädde.