Fluffiga plättar toppade med grillad persika, grädde och pancetta.
Ingredienser
Håll skärmen tänd
6 persikor
3 dl vispgrädde
färsk timjan
80 g pancetta, i tärningar
1-2 msk honung
Pannkakor
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
1 krm vaniljpulver
3,5 dl mjölk (3 %)
1 ägg
2 msk smör, smält
smör (till stekning)
Gör så här
Håll skärmen tänd
Grilla persikohalvor och vispa grädden lätt fluffig. Stek pancettan tillsammans med timjankvistar och honung.
Blanda alla torra ingredienser till pannkakorna i en skål. Vispa ner mjölken så att det inte finns några klumpar. Knäck ägget och rör ner med det smälta smöret. Vispa till en slät smet.
Hetta upp smör i en stekpanna och klicka i 1-2 msk smet per plätt. Grädda 1-2 minuter tills det bubblar på ytan. Vänd pannkakorna och grädda andra sidan.