Desserttacos med grillad persika, grädde, honung och pancetta
Desserttacos med grillad persika, grädde, honung och pancetta
13 ingredienser
Fluffiga plättar toppade med grillad persika, grädde och pancetta.
Ingredienser
- 6 persikor
- 3 dl vispgrädde
- färsk timjan
- 80 g pancetta, i tärningar
- 1-2 msk honung
Pannkakor
- 2,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 krm salt
- 1 krm vaniljpulver
- 3,5 dl mjölk (3 %)
- 1 ägg
- 2 msk smör, smält
- smör (till stekning)
Gör så här
- Grilla persikohalvor och vispa grädden lätt fluffig. Stek pancettan tillsammans med timjankvistar och honung.
- Blanda alla torra ingredienser till pannkakorna i en skål. Vispa ner mjölken så att det inte finns några klumpar. Knäck ägget och rör ner med det smälta smöret. Vispa till en slät smet.
- Hetta upp smör i en stekpanna och klicka i 1-2 msk smet per plätt. Grädda 1-2 minuter tills det bubblar på ytan. Vänd pannkakorna och grädda andra sidan.
- Toppa med pancetta, persikor och vispad grädde.