Desserttacos med grillad persika, grädde, honung och pancetta

Desserttacos med grillad persika, grädde, honung och pancetta
Foto: TV4
Sofia Henriksson
Sofia Henriksson

Desserttacos med grillad persika, grädde, honung och pancetta

13 ingredienser

Fluffiga plättar toppade med grillad persika, grädde och pancetta.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 6 persikor
  • 3 dl vispgrädde
  • färsk timjan
  • 80 g pancetta, i tärningar
  • 1-2 msk honung

Pannkakor

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 1 krm vaniljpulver
  • 3,5 dl mjölk (3 %)
  • 1 ägg
  • 2 msk smör, smält
  • smör (till stekning)

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Grilla persikohalvor och vispa grädden lätt fluffig. Stek pancettan tillsammans med timjankvistar och honung.
  2. Blanda alla torra ingredienser till pannkakorna i en skål. Vispa ner mjölken så att det inte finns några klumpar. Knäck ägget och rör ner med det smälta smöret. Vispa till en slät smet.
  3. Hetta upp smör i en stekpanna och klicka i 1-2 msk smet per plätt. Grädda 1-2 minuter tills det bubblar på ytan. Vänd pannkakorna och grädda andra sidan.
  4. Toppa med pancetta, persikor och vispad grädde.