Dessertpizza med hallon och vit choklad

Dessertpizza med hallon och vit choklad
Foto: TV4
Sofia Henriksson
Sofia Henriksson

Dessertpizza med hallon och vit choklad

9 ingredienser

Pizza med sälta från Västerbottensost, sötma från vit choklad och syrlighet från hallon. Perfekt att avsluta en god pizzamiddag med. Ger 1 stor pizza.

Ingredienser

  • 1 pizzadeg, antingen färdigköpt hos favoritpizzerian
  • 100 g färskost
  • 1 dl Västerbottensost
  • 50 g vit bakchoklad
  • 100 g färska hallon
  • 1 msk honung
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 1 dl hasselnötter (valfri nöt eller mandlar)
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Hacka nötterna. Värm på spisen i en panna honung och strösocker tills det börjat bubbla och lösa upp sig. Tillsätt då nötterna och rör ihop. Ta bort från värmen och tillsätt salt. Låt stå tills det svalnat och bryt sedan upp till mindre bitar.
  2. Kavla ut pizzadegen med händerna och bred sedan över färskosten. Toppa med Västerbottensost och riv över hälften av chokladen.
  3. Grädda på 250 grader varmluft/grill i 6 minuter eller tills botten fått en fin färg. Ta ut pizzan.
  4. Toppa med färska hallon, karamelliserade nötter, honung och resten av den rivna chokladen. Till sist lite rosmarin på toppen!