Renbiff med brässerad purjolök och rödvinssky

Renbiff med brässerad purjolök och rödvinssky
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Danyel Couet KK 2023
Danyel Couet KK 2023

Renbiff med brässerad purjolök och rödvinssky

13 ingredienser

En härlig renbiff tillsammans med brässerad purjolök kan vara perfekt som söndagsmiddag eller om du ska få gäster.

KISHTI TOMITAS MATKASSE

MEN detta VILL jag gärna äta:
Rom,kaviar, pilgrimsmusslor, Tofu, koriander ,oregano och timjan, ingefära Olivolja, Balsamico, Aged Balsamico den som är som sirap, vitlök

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Rom-Kaviar, Tofu
− Renskav (hemifrån)
− Potatis ca 5:-
− Timjan ca 10:-
− Ingefära färsk ca 10:-
− Koriander ca 10:-
− Purjolök ca 10:-
− Morötter ca 5:-
− Sugar snaps ca 10:-
− Pinjenötter ca 10:-
− Löjrom 10g ca 40:-
− Blåbär ca 10:-
TOTAL: 120:-

Ingredienser

portioner
  • 250 g renkött
  • 1 purjolök
  • 1 dl rött vin
  • potatis, i tunna skivor
  • Morötter, i långa tunna skivor
  • 1 rödlök
  • buljong
  • färsk ingefära
  • 1 kvist färsk koriander
  • 2 msk färsk ingefära, riven
  • 2 msk crema di balsamico
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk strösocker

Gör så här

  1. Koka potatis och tillsätt hackad timjan, salt, peppar och 1 msk olivolja.
  2. Stek purjolöken och morot, tillsätt buljong och låt sjuda.
  3. Peppra och salta köttet, stek på hög värme.
  4. Använd samma stekpanna som köttet och stek rödlök tillsätt 1 tsk socker och rödvin och smaksätt med salt, peppar, ingefära och rapsolja, sila bort löken.
  5. Smör slunga potatisen och servera ren med purjolök, rödvinssky och potatis.