• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Provensalisk ryggbiff med stekt svamp

Provensalisk ryggbiff med stekt svamp
Danyel Couet profilbild
Danyel Couet profilbild

Provensalisk ryggbiff med stekt svamp

3 steg att laga

7 ingredienser

Stekt ryggbiff med svamp och potatis i tunna skivor.

ALEX SCHULMANS MATKASSE


Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Bara grejer från charken. Färdka räkor. Ungersk salami, tryffelsalami, tallegio, mortadella, etc etc
− Oxfilé 250g ca 42:-
− Potatis ca 5:-
− Kantarell ca 15:-
− Avokado ca 5:-
− Ruccola ca 10:-
− Salami ca 10:-
− Tallegio ca 20:-
− Bröd – Vitt ca 10:-
− Glass ca 12:-
− Banan ca 5:-
− Maräng ca 10:- TOTALT: 144:-

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 200 g svamp, stekt (cirka mängd)
  • 4 potatisar
  • 1 fänkål
  • 1 msk örter provencale
  • 1 knippe rucolasallad
  • 1 msk rapsolja
  • 4 ryggbiffar

Gör så här

  1. Skär potatis i tunna skivor, stek tillsammans med svamp och krydda med salt och peppar. Tillsätt ruccola mot slutet.
  2. Vänd biffen i provensaliska örter, stek biffen i rapsolja.
  3. Servera.