Quesadilla på trattkantareller och västerbottenost

Quesadilla på trattkantareller och västerbottenost
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Danyel Couet KK 2023
Danyel Couet KK 2023

Quesadilla på trattkantareller och västerbottenost

9 ingredienser

Quesadilla är en mexikansk maträtt. I Mexiko är rätten en typisk frukostmat, men här passar den bra som en förrätt.

LOTTA ENGBERGS MATKASSE

MEN detta VILL jag gärna äta:
Hemmagrillade kamben på Weberrgrillen

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Koriander, permesan, avokado, ruccola, olja och vitlökspeppar
− Hemifrån: Tratt kantarell, inlagd gurka
− Skinkstek
ca 20:-
− Sesamfrö
ca 10:-
− Koriander
ca 10:-
− Jalapeno
ca 15:-
− Soltorkade tomater dela med på
ca 10:-
− Västerbottten
ca 20:-
− Ruccola
ca 10:-
− Fikon färska
ca 12:-
− Rosé peppar
− Tortilla grön
ca 15:-
TOTAL: 122:-

Ingredienser

portioner
  • trattkantareller
  • gul lök, hackad
  • Västerbottensost, riven
  • rucolasallad
  • soltorkade tomater, hackade
  • 2 tortillabröd
  • rosépeppar
  • purjolök
  • 2 msk crème fraîche

Gör så här

  1. Stek lök och trattkantareller i smör tillsätt soltorkade tomater, creme fraiche, salt och peppar.
  2. Pensla brödet med lite vatten och lägg svampröran i mitten med osten.
  3. Lägg det andra tortilla brödet som ett lock ovanpå och tryck ihop kanterna.
  4. Stek på båda sidor i lite olja i en panna.
  5. Skölj ruccola och blanda med skivad purjolök, olivolja, vinäger, salt och rosépeppar.
  6. Servera tortillan i trekanter tillsammans med salladen.