Cupcakes och chokladmilkshake

45 m
2
Cupcakes och chokladmilkshake
Foto: TV4

Enkla cupcakes och hederlig välsmakande chokladmilkshake med en touch av hallon. Receptet räcker till två milkshakes och tolv cupcakes.

8 mars 2017
45 m
2

Du behöver

Cupcakes

  • 3 ekologiska ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 citron, skal och saft
  • hackade hasselnötter, till garnering
  • färska hallon, till garnering

Frosting

  • 60 g mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 100 g färskost

Milkshake

  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vaniljglass
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl färska hallon
  • 1 dl vispad grädde

Gör så här

  1. Cupcakes
    Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

  2. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.

  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
 Blanda i rivet skal och saft av en citron.

  4. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
  5. Frosting
    Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och färskost krämigt. Spritsa frostingen på cupcakesen och garnera med hasselnötshacket och hallon
  6. Milkshake
    Pressa ur saften ur hallonen med hjälp av en sked och trådsil. Bottna med hallonsåsen i glasen. 

  7. Mixa mjölk, kakao och vaniljsocker. Smaka eventuellt av med mer kakao för att få en djup chokladsmak. 

  8. Mixa ner glassen. Häll försiktigt ner glassblandningen i glasen och toppa med vispad grädde.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept