Cupcakes med rabarberkompott och frosting

NYHET
Cupcakes med rabarberkompott och frosting
Foto: TV4
Annika Lantz & Sofia Wistam
Annika Lantz & Sofia Wistam

Cupcakes med rabarberkompott och frosting

17 ingredienser

1 h

Söta små cupcakes fyllda ned rabarberkompott och toppade med en fräsch färskosttopping.

Ingredienser

portioner
  • 75 g smör
  • 1,25 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1,75 dl strösocker
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl

Fyllning

  • 2 stjälkar rabarber
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • citron, färskpressad efter smak
  • ev anchochili, torkad

Frosting

  • 300 g färskost
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • g citronsaft, efter smak
  • 1 dl florsocker, färskpressad

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken.
  2. Vispa ägg och strösocker i en stor bunke tills du har en riktigt pösig vit smet.
  3. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en separat bunke och sikta ner detta i äggsmeten. Häll ner smörblandningen och vänd ihop allt försiktigt. Fördela smeten i formarna, fyll ca 2/3 av formen. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.

Fyllning

  1. Skölj och hacka rabarbern i små bitar med skalet på om det inte är för tjockt och träigt. I annat fall kan du skala den innan.
  2. Lägg rabarber och resten av ingredienserna i en kastrull och koka upp tills sockret smält helt, det skall vara tuggmotstånd i rabarbern. Smaka av med citronjuice och anchochili.

Frosting

  1. Vispa ihop färskost och rumsvarmt smör krämigt utan att övervispa. Sikta ner florsocker och vänd försiktigt ihop med en slickepott, smaka av med citronjuice.
  2. Fyll en spritspåse med frostingen och använd gärna en stjärntyll.

Montering och garnering

  1. Gröp ut ett hål ur muffinsen och fyll med rabarberkompotten. Spritsa en kant med frosting och toppa med ytterligare lite rabarberkompott.

Sofia och Annika toppade sina cupcakes med karamelliserade rabarberremsor.