Sätt ugnen på 180 grader (om du använder varmluft, sänk till 165 grader).
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Smält smöret och häll i mjölken.
Blanda mjölblandningen i äggsmeten. Rör sen i smör- och mjölkblandningen.
Riv i citronskal och pressa i juicen.
Fördela i muffinsformar som du med fördel lägger i en muffinsplåt (då behåller de formen bättre). Fyll endast 2/3 av formen, annars rinner smeten ut när de gräddas.
Grädda i ca 12 minuter, testa med provsticka så att de är torra rakt igenom. Men se till att inte övergrädda! Låt de svalna i minst 15 minuter innan du fyller i med vaniljkräm.
Vaniljkräm
Vispa ihop äggulor med mjölk, socker och potatismjöl i en kastrull.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Lägg stång och frön i kastrullen. Värm blandningen under omrörning tills den tjocknar.
Ta upp vaniljstången. Fyll en spritspåse med krämen.
Frosting
Vispa ihop alla ingredienser till frostingen med elvisp. Fyll en spritspåse med stjärntyll med frostingen.
Montering av cupcakes
Med en äppelurkärnare eller dylikt, gör ett hål i varje cupcake. Spritsa vaniljkräm i hålet.