Roy Fares cupcakes är inte bara en fröjd för ögat, under den krämiga mascarponetoppingen döljer sig också en gömma av hallonsylt.
Se Roy Fares laga receptet
Ingredienser
Smet
150 g vetemjöl [2,5 dl]
6 g bakpulver [1 tsk]
2 g bikarbonat [0,5 tsk]
3 g salt [0,5 tsk]
10 g vaniljsocker [1 msk]
150 g strösocker [1,75 dl]
110 g ägg [2 st]
100 g olja [1 dl]
120 g filmjölk [1,2 dl]
Mascarponetopping
1 ask mascarpone [250 g]
90 g florsocker [1,5 dl]
10 g vaniljsocker [1 msk]
250 g vispgrädde [2,5 dl]
Fyllning och garnering
hallonsylt, med högt bärinnehåll
1 ask färska hallon [125 g]
citronmelissblad
Gör så här
Cupcakes
Sätt ugnen på 175 grader. Fördela 12 stycken cupcakesformar i en cupcakeplåt.
Sikta, vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och vaniljsocker i en bunke.
Vispa ägg och strösocker vitt och luftigt med elvisp, blanda därefter i oljan.
Blanda i hälften av dom torra ingredienserna tillsammans med hälften av filmjölken och blanda runt. Häll i resten och blanda till en slät och fin smet.
Fyll formarna till 3/4 med smet. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
Topping
Vispa grädde, vaniljsocker och florsocker med elvisp. Tillsätt mascarponen och vispa till en fluffig konsistens.
Gör ett litet hål i mitten av varje cupcake med en kniv. Fyll varje hål med lite hallonsylt. Fyll en spritspåse med mascarponetopping. Spritsa topping på varje cupcake. Garnera med hallon och citronmeliss.