Crostini med en krämig ricotta- och mascarponebas som toppas på två sätt: honungskaramelliserade valnötter eller en fräsch laxröra med dill och kapris. En snabb och lättlagad plockrätt som passar både till fördrink och buffé.
Ingredienser
1 förp crostini (à 150 g)
Bas
250 g ricotta
250 g mascarpone
1 citron, zest + lite saft
salt
svartpeppar, nymalen
Topping 1
1 dl valnötter
0,5 dl honung
flingsalt
färsk rosmarin
Topping 2 (att blanda ihop med basen)
100 g kallrökt lax
0,5 rödlök (liten)
2 msk kapris
1,5 msk färsk dill, finskuren
dillvippa, till garnering
Gör så här
Mixa samman ricotta och mascarpone i en mixer. Mixa slätt och smaka av med citronzest, citronsaft, salt och nymalen svartpeppar.
Torrosta valnötter i en stekpanna. Ta upp och lägg nötterna åt sidan. Tillsätt honung i pannan, hetta upp och låt det bubbla. Lägg tillbaka nötterna och blanda runt så att honungen karamelliseras runt nötterna. Ta upp och strö flingsalt över.
Finhacka kallrökt lax och rödlök. Blanda ihop hälften av basen med lax, lök, kapris och finskuren dill.
Servering
Toppa crostini med ricottakräm och strö hackade nötter på toppen. Dekorera med honung och färsk rosmarin.
Klicka på laxröran på crostinis och dekorera med dill.