Crostini med getostkräm och jordgubbar

NYHET
koket.se
Crostini med getostkräm och jordgubbar
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Crostini med getostkräm och jordgubbar

12 ingredienser

Enkelt och snabbfixat tilltugg där kombon av syrlig och krämig getost gifter sig otroligt bra med sötman från jordgubbar och lite flytande honung. Extra snyggt och gott blir det lite hackade pistagenötter och färsk rosmarin på toppen.

logo
Catarina König KM2023

Se Catarina König laga receptet

Ingredienser

  • 1 surdegsbaguette
  • 200 g getost, på rulle (chèvre)
  • 1 dl crème fraîche
  • smör
  • salt

Topping

  • 2 msk flytande honung
  • ca 10 färska jordgubbar, halverade
  • 2 msk pistagenötter, hackade (utan skal)
  • färsk rosmarin
  • 1 citron, finrivet skal (ekologisk)
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Skär baguetten i skivor och lägg på en plåt.
  3. Bred smör på brödet och rosta i ugnen ca 4-5 minuter tills de fått lite fin färg.
  4. Skär bort ev vit mögelkant på getosten. Rör eller mixa ihop getosten med crème fraiche. Smaka av med salt.
  5. Klicka på getostkräm på bröden och ringla över honung. Toppa med jordgubbar, hackade pistagenötter, färsk rosmarin, citronzest, lite flingsalt och nymalen svartpeppar.