Crème Anglais med färska bär

Foto: TV4
Crème Anglais med färska bär
7 ingredienser
Äkta vaniljsås gjord på franskt vis serverad med säsongens färska frukter och bär.
Ingredienser
Crème Anglais
- 2 dl mjölk
- 2 dl vispgrädde
- 1 vaniljstång
- ca 1 dl strösocker (ungefär)
- 2 äggulor, stora
Till servering
- färska bär
- färsk frukt
Gör så här
- Häll mjölk, grädde och socker i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och lägg i.
- Rör runt och låt sjuda i 5-6 minuter. Ställ åt sidan och låt såsen svalna (till under 80 grader).
- Separera sedan äggen och häll gulorna i kastrullen, vispa ordentligt så det blandas väl.
- Låt allt sjuda upp igen, under konstant omrörning. När det sjuder, ställ kastrullen åt sidan. Vaniljstången skall ligga kvar tills såsen svalnat.
- Ta upp vaniljstången och sätt såsen i kylen tills den är kall.
- Servera med färska bär och frukter!