Cornflakes-nuggets med sweet chilisås och kålsallad

POPULÄRT
koket.se
Cornflakes-nuggets med sweet chilisås och kålsallad
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Cornflakes-nuggets med sweet chilisås och kålsallad

24 ingredienser

En riktig familjefavorit - hemlagade chicken nuggets panerade frasiga i frukostflingor och som sen smidigt tillagas på plåt i ugnen. Allt serveras med en hemgjord sweet chilisås och krispig kålsallad.

Se Zeina Mourtada laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Cornflakes-nuggets

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk curry
  • 1,5 tsk paprikapulver
  • 1,5 tsk örtsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • 0,75 dl vetemjöl
  • ca 3 dl cornflakes
  • 2 ägg
  • rapsolja

Sweet chilisås

  • 3-5 röda chilifrukter, justera hetta efter smak
  • 5 klyftor vitlök
  • 3-4 cm färsk ingefära (eller 2 tsk torkad ingefära)
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 0,75 dl risvinäger
  • 0,5 dl strösocker
  • ca 3 dl vatten
  • ca 1,5 msk majsstärkelse (utrörd i 2 msk kallt vatten)
  • 1 msk rapsolja

Japansk kålsallad

  • 800 g spetskål
  • 2 salladslökar
  • 2 msk japansk soja
  • 1,5 msk sesamolja
  • 2 msk sesamfrön

Gör så här

Cornflakes-nuggets

  1. Blanda mjöl och kryddor i en djup tallrik. Vispa upp äggen med lite salt och lägg i en separat tallrik. Krossa cornflakes med händerna och lägg i en separat tallrik.
  2. Skär varje kycklingfilé i mindre delar. Doppa först kycklingen i kryddmjölet, sen i äggen och slutligen i cornflakes. Gör så med alla kycklingbitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Sätt ugnen på 225 grader, över- och undervärme. Ringla lite olja över filéerna. Tillaga sedan mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.

Sweet chilisås

  1. Hacka chili och vitlök fint. Du behöver inte kärna ur chilin. Hetta upp olja i en liten kastrull och stek chili, ingefära (finhackad om den är färsk), tomatpuré och vitlök på medelvärme i ca 2 minuter. Tillsätt sedan risvinäger, socker, salt och vatten. Låt koka i 10-12 minuter på medelvärme utan lock.
  2. Rör ut majsstärkelsen i vattnet. Häll ner i såsen samtidigt som du rör om. Låt sjuda långsamt i 3-4 minuter tills såsen tjocknar. Låt kallna, lägg sedan i en ren glasburk och förvara i kyl. Sweet chilisåsen klarar sig i kyl upp till 1 månad.

Japansk kålsallad

  1. Strimla kålen (inte allt för tunna strimlor) och lägg i en bunke. Strimla salladslöken. Blanda ihop allt med sesamolja och japansk soja i en stor skål. Toppa med sesamfrön och servera tillsammans med chicken nuggets och sweet chilisås.