Cookies med crème brulée-frosting

Cookies med crème brulée-frosting
Foto: TV4

Härligt mjuksega cookies som toppas med en frosting som smakar som crème brulée. Ljuvligt gott!

10 oktober 2017

Du behöver

Kakor

  • 170 g smör
  • 100 g farinsocker
  • 100 g strösocker
  • 1 ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 250 g mjöl
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk salt

Frosting

  • 200 g färskost, rumstempererad
  • 250 g florsocker
  • 1 tsk vaniljpulver

Servering

  • strösocker, att doppa kakan i
  • brännare, för att karamellisera sockret

Gör så här

  1. Kakor
    Förvärm ugnen till 180 grader.
  2. Vispa smör och socker tills det blir fluffigt. Tillsätt sedan ägg och vaniljsocker.
  3. Sikta alla torra ingredienser i en annan skål och blanda sedan med äggblandningen tills det blir en tjock smet.
  4. Måtta upp smeten med matsked och rulla till bollar. Placera bollarna glest på bakplåtspapper.
  5. Grädda tills kanterna på kakorna blir gyllene, ca 7-8 minuter. Låt kakorna svalna helt.
  6. Frosting
    Vispa färskosten tills den blir len. Tillsätt lite florsocker och vanilj åt gången, och vispa tills du har en len frosting.
  7. Spackla kakorna med frostingen och doppa i socker. Bränn sockret som är på kakans yta med en brännare.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept