Coconut clafoutis med körsbär

coconut clafoutis med körsbär
Foto: Stephanie Bjelkstam

Lyxiga clafoutis med körsbär, mandel och kokos. Servera gärna med vaniljdoftande grekisk yoghurt. Clafouti är en klassisk fransk dessert som ofta görs med just körsbär.

9 februari 2017
6

Du behöver

  • ca 200 g körsbär (frysta, tinade)
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1,25 dl mandelmjöl
  • 0,75 dl lönnsirap
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 lime, skal av 1
  • 2,5 dl kokosgrädde
  • 2 ekologiska ägg
  • 2 ekologiska äggulor
  • kokosolja och kokosflingor, till formen
  • hyvlad mandel eller mandelspån

Till servering

  • grekisk yoghurt
  • 1 nypa vanilj
  • ev lite lönnsirap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda mandelmjöl med vetemjöl, lönnsirap, vaniljpulver och rivet limeskal.
  3. Tillsätt kokosgrädde, hela ägg, äggulor och vispa slätt.
  4. Smörj och "bröa" 6 portionsformar som är cirka 10 cm i diameter och häll i smeten.
  5. Lägg i körsbären med lite mellanrum och strö över hyvlad mandel eller mandelspån.
  6. Grädda clafoutin i mitten av ugnen i cirka 30-35 minuter, tills gyllene och smeten har stannat till.
  7. Blanda vanilj och ev lönnsirap med yoghurt och servera en klick till varje.
Kommentera receptet

Fler goda recept