Hallonsmulpaj med vit choklad

Claes Karlsson
Claes Karlsson

Hallonsmulpaj med vit choklad

10

7 ingredienser

En klassisk smulpaj med hallon, här i Claes tappning, med vit choklad. Varieras med bär efter smak.

Testa dig gärna fram med något annat bär om du skulle tröttna på hallon, som till exempel blåbär eller björnbär. Det viktigaste är att de har ungefär samma sötma.

Ingredienser

portioner12
  • 200 g smör
  • 1 dl rörsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 citron, saften
  • 1 l färska hallon ca (eller frysta)
  • 100 g vit choklad, finhackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull eller mikro.
  3. Blanda ihop alla torra ingredienser, häll över smöret och blanda väl tills blandningen blir som smulor.
  4. Tillsätt citronsaft och blanda ytterligare.
  5. Fyll en ugnssäker form på ca 1 liter med knappt hälften av smulorna.
  6. Fördela hallonen i formen och strö över den vita chokladen.
  7. Häll därefter på de sista smulorna och fördela jämnt.
  8. Grädda i mitten av ugnen ca 60 minuter.