Citronplättar med kvarg och vallmo

BOB Citronplättar med kvarg och vallmo
Foto: Köket.se

Citronplättar med kvarg och vallmo

12 ingredienser

30 min

Syrliga, söta och härligt fluffiga plättar med kvarg, vallmo och hallonsylt. Perfekt till sommarmellis eller lunch!

Ingredienser

portioner
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk citron, skalet
  • 1 msk vallmofrö
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl kvarg
  • smör, till stekning

Topping

  • citron, saften
  • BOB Squeezy Hallon
  • ev vispgrädde

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser, rivet citronskal och vallmofrön i en bunke. Tillsätt ägg, mjölk och kvarg och vispa ihop till en jämn smet.
  2. Stek små fina plättar i smör på medelvärme tills de fått fin yta.
  3. Servera med pressad citronsaft, BOB Squeezy hallon och en klick grädde om du önskar.
  4. Blir det plättar över går dom utmärkt att frysa in och plocka fram som mellis senare.
TIPS!