En läcker citron- och vitlökskyckling med goda tillbehör som rostad majs och smulad fetaost. En middagsrätt som går snabbt att laga, har få ingredienser och smakar jättegott
Se Adam Thulin laga receptet
Ingredienser
600 g kycklinglårfilé
1 citron, finrivet skal och saft
2 klyftor vitlök, finrivna
2 dl rött ris
1 msk taco kryddmix
150 g fetaost
2 burkar majs
1 kruka färsk koriander
olivolja
salt
Gör så här
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt ånga av.
Sätt ugnen på 215 grader.
Lägg kycklingen i en bunke med finrivet citronskal och färskpressad citronsaft, vitlök, 2 msk olivolja och 1 tsk salt.
Blanda ihop och lägg sedan ut på en plåt.
Rosta i ugnen i 25 minuter.
Ta ut ur ugnen och skär kycklingen i strimlor vid servering.
Häll av majsen och lägg på en plåt, blanda runt med lite olivolja och salt.
Rosta majsen i ugnen till gyllene, ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
Fräs det kokta riset i olivolja tillsammans med tacokryddan på medelhög värme under omrörning.
Toppa riset med smulad fetaost, den rostade majsen och strimlad kyckling. Toppa med finhackad koriander.