Citronkladdkaka med hallonmousse

Citronkladdkaka med hallonmousse
Foto: Dansukker

Citronkladdkaka med hallonmousse

11 ingredienser

1 h + tid i kyl

Härligt syrlig citronkladdkaka med läcker hallonmousse blir ett perfekt avslut på middagen.

Dansukker - det enda svenska strösockret.
Dansukker produkt strösocker 2kg NY 2024

Dansukker - det enda svenska strösockret.

Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.

Läs mer

Ingredienser

portioner bitar

Citronkladdkaka

  • 225 g smör
  • 1 citron, skal (gärna obesprutad)
  • 2 citroner, saften
  • 3 dl Dansukker Svenskt Strösocker
  • 2 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 4 ägg

Hallonmousse

  • 200 g hallon
  • 1 dl Dansukker Gelésocker Multi
  • 3 dl vispgrädde

Servering

  • färska hallon

Gör så här

Citronkladdkaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
  2. Klä en springform som är ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper.
  3. Smält smöret och blanda med citronskal och citronsaft.
  4. Tillsätt resterande ingredienser och rör till en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna i kylskåp, ca 4 timmar.

Hallonmousse

  1. Koka hallon till mos i en kastrull. Sila sedan bort kärnorna.
  2. Koka upp hallonmoset med gelésockret.
  3. Häll över i en skål och låt svalna i ca 15 minuter. Rör om då och då.
  4. Vispa grädden. Var noga med att vispa den löst eftersom moussen kan skära sig om grädden är för hårt vispad.
  5. Rör försiktigt ner lite hallonblandning i taget i grädden.
  6. Låt moussen stelna i kylskåpet i ca 2 timmar.

Servering

  1. Spritsa moussen på den kalla kladdkakan och dekorera med färska bär.
TIPS!
Fler tips!
Rulltårta med jordgubbsmousse och lavendelsocker

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer