Citron- och vit choklad lavacake

1 röst
20 m
1 sats
Citron- och vit choklad lavacake

Baktips!
Testa även Kungsörnen Kakmjöl med bakpulver

Kakmjöl Kungsörnen

Citron och vit choklad är en riktig favoritkombination. Den här efterrätten får en härlig konsistens och en ljuvligt god smak. Det är svårt att bara ta en..

20 m
1 sats

Du behöver

  • 2 msk citronsaft
  • 1 citron, skalet av
  • 75 g vit choklad
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 2 msk Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete

Servering

  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält chokladen i micro eller över vattenbad. Låt svalna lite.
  3. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och sist äggulan. Rör i choklad, citronsaften, citronskalet och till sist försiktigt även mjölet.
  4. Klicka ner smeten i smorda portionsformar. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter.
  5. Stjälp upp på assietter eller ät direkt ur formarna. Servera dem varma och pudra gärna lite florsocker över.
Tips!
Salt kolapaj med röda vinbär
27 maj 2020