Citron- och ingefärskakor

ca 1 h
20 kakor
Spela video Citron- och ingefärskakor
Foto: TV4
Roy Fares 2016 Från Mitt kök

Spröda chokladdoppade kakor med citron och ingefära.

18 november 2015
ca 1 h
20 kakor

Du behöver

  • 250 g rumstempererat smör
  • 70 g farinsocker (1 dl)
  • 45 g strösocker (0,5 dl)
  • 330 g vetemjöl (5,5 dl)
  • 1 citron, zest (skal)
  • 4 g malen ingefära (0,5 tsk)
  • 300 g mörk choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienser (utom chokladen) till en deg. Är degen för mjuk kan du plasta den och stoppa in den i kylen 20 minuter.
  3. Kavla ut degen på ett lätt mjölat bord cirka 1 cm tjock.
  4. Stick ut runda kakor med en utstickare som är 5 cm i diameter och lägg på plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda kakorna mitt i ugnen på 180 grader i 20 min eller tills dom fått en fin gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna.
  6. Smält choklad över ett vattenbad eller försiktigt i mikron. Doppa ena ända av kakan och lägg på bakplåtspapper, låt stelna helt. Förvara torrt.
Visa mer
Kommentera receptet
Vårkampanj

Fler goda recept