Citronkladdkaka med vit chokladganache

6 röster
1 h
6-8
Citqonkladdkaka med vit chokladganache
Foto: Camilla Hamid

"Fikamys med den här sötsyrliga citronkladdkakan med vit choklad blir underbart bra! Perfekt kladdig och med massor av citronsmak. Precis som en sånhär kladdkaka ska vara! Typ som lemon curd i kladdkaka-format." /Camilla Hamid

Se fler goda recept från Camilla på My Kitchen Stories

Visa mer
1 h
6-8

Du behöver

Citronkladdkaka

  • 150 g smör
  • 3 citroner (skal och 0,5 dl saft)
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg

Vit chokladganache

  • 200 g vit choklad
  • 1 dl vispgrädde
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Citronkladdkaka
    Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Smält smöret i en kastrull eller i microvågsugn. Häll över i en bunke.
  3. Skölj citronerna noga och riv ner skal och pressa ner saften i bunken.
  4. Ha sedan i resten av ingredienserna och blanda försiktigt bara precis tills alla ingredienser gått ihop.
  5. Spänn fast ett bakplåtspapper i formen och häll upp smeten i den.
  6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  7. Låt kakan stå i kylskåpet tills den svalnat helt och hållet.
  8. Vit chokladganache
    Grovhacka den vita chokladen och lägg i en värmetålig skål.
  9. Värm upp vispgrädden i en kastrull och dra bort från plattan så fort du ser att vispgrädden är påväg att börja koka.
  10. Häll vispgrädden direkt över den vita chokladen och låt stå i ca 5 minuter innan du börjar röra om försiktigt till en jämn smet.
  11. Ställ skålen i kylskåpet och rör om med jämna mellanrum tills ganachen når en bredbar konsistens.
  12. Spritsa eller bre ganachen över kladdkakan. Servera direkt eller förvara kladdkakan i kylskåpet.
Tips!
Prinsesskladdkaka

Fler smarriga recept

Se alla härliga recept av Camilla på My Kitchen Stories

Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...