Cinnamon rolls med pumpa
Cinnamon rolls med pumpa
19 ingredienser
Underbara kryddiga cinnamon rolls med pumpa i degen. Toppa med massor av glasyr och njut! Perfekta till halloween-festen!
Tips! Egen pumpapuré gör du genom att rosta bitar av pumpa i ugnen på 160 grader, när pumpan är mjuk rakt igenom mixar du den till en puré.
Ingredienser
Deg
- 85 g osaltat smör
- 1 dl mjölk, varm
- 7 g torrjäst
- 440 g vetemjöl
- 50 g farinsocker
- 50 g strösocker
- 0,5 tsk malen kanel
- 0,5 tsk muskot
- 0,5 tsk kardemumma
- 0,25 tsk malen ingefära
- 160 g pumpapuré
- 1 ägg
Fyllning
- 145 g farinsocker
- 50 g strösocker
- 0,5 krm salt
- 2 tsk malen kanel
Glaze
- 115 g färskost
- 2 tsk mjölk
- 250 g florsocker
Gör så här
- Bryn smöret och ställ det sedan att svalna lite.
- Blanda torrjäst och mjölk i en liten skål. Låt stå cirka 5-7 minuter, då borde det vara skummigt.
- Blanda mjöl, socker, salt och kryddor i en köksmaskin eller bunke. Tillsätt 2/3 av smöret och rör om. Till jästblandningen, pumpapuré och ägg. Blanda ihop och kör sedan med degkrok i ca 5 minuter.
- Lägg över degen i en oljad bunke, täck med plastfolie och låt jäsa i ca 1 timme. Degen ska dubbla sin storlek.
- Lägg bakplåtspapper i en rund form, pensla med lite av det brynt smöret.
- Knåda degen och kavla sedan ut den till en rektangel. Pensla degen med det brynta smöret. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och bred ut på degen. Rulla ihop degen och dela den i 11 bitar.
- Fyll formen med bullarna och låt jäsa ytterligare 45 minuter under plastfolie.
- Grädda bullarna i ca 25 minuter, 225 grader. Låt svalna helt.
- Rör ihop ingredienserna till glasyren och ringla över bullarna. Njut!