Chilistekt kyckling med kamutvete

Chilistekt kyckling med kamutvete
Foto: TV4
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Chilistekt kyckling med kamutvete

19 ingredienser

Dietisten Sussi Gustafsson förbereder nyttiga råvaror som Christian Hellberg får trolla med. Den här gången blev det en chilistekt kyckling med kamutvete, bönsallad och kesella.

Ingredienser

portioner
  • 100 g rucolasallad
  • 1 kruka basilika
  • 2 avokador
  • 10 körsbärstomater
  • 1 rödlök
  • 1 förp färdigkokta stora vita bönor [200 g]
  • 4 kycklingbröst
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 förp kvarg 10 % [250 g]
  • 1 citron
  • 1 förp krossade tomater [370 g]
  • 4 port kamutvete
  • broccoli
  • smör
  • olja
  • pinjenötter
  • persilja, hackad
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Koka kamvete i hälften vatten och hälften krossade tomater i drygt 10 minuter. Smaka av för att se när de är färdiga.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda kesellan med skal och saft från en citron och svartpeppar.
  4. Salta och peppra kycklingbrösten.
  5. Stek i olja och smör.
  6. Tillsätt chilin och ös över stekfettet på kycklingen då och då under stekningen.
  7. Stek på medelvärme i ca 10 minuter.
  8. Dela avokadon i bitar, dela cocktail tomaterna i mitten. Skär rödlök i båtar.
  9. Plocka basilika och ruccola. Blanda med bönorna och 2 msk rapsolja.
  10. Salta och peppra.
  11. Koka broccoli i saltat vatten ca 2 minuter.
  12. Kyl ner.
  13. Blanda pinjenötter med olja och hackad persilja.
  14. Servera.