Sesamstekt tonfisk med mangosalsa, sojaglace och grönsaksnudlar

Christian Hellberg
Christian Hellberg

Sesamstekt tonfisk med mangosalsa, sojaglace och grönsaksnudlar

8

13 ingredienser

Ingredienser

portioner4
  • 500 g tonfisk
  • 1 mango, skuren i tärningar
  • 1 tomat, skalad och tärnad
  • 0,5 rödlök, finskuren
  • 200 g snabbnudlar
  • 2 dl kycklingbuljong
  • olivolja
  • 2 dl soja
  • 1 dl honung
  • 0,5 purjolök, strimlad
  • 1 morot, strimlad
  • 1 knippe gräslök, skuren
  • sesamfrön (svarta och vita)

Gör så här

  1. Rulla tonfiskbitarna i sesamfröna. Salta och peppra. Stek tonfisken hastigt.
  2. Koka nudlar i buljongen. Låt purjo, gräslök och morot koka med någon minut.
  3. Blanda samman mango, tomat, rödlök. Smaka upp med lite olivolja, salt och svartpeppar. Koka ihop sojan med honung till simmig konsistens.