Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Helstekt bergtunga med rostad mandelpotatis, rödbetor, kapris och brynt dillsmör
Helstekt bergtunga med rostad mandelpotatis, rödbetor, kapris och brynt dillsmör
Betyg: 3.13 av 5 (8 röster)
8
Spara
Av:
Christian Hellberg
Från:
Nyhetsmorgon
9
ingredienser
Snabbt
Ingredienser
portioner
4 bergtungor, skurna och klippta
0,5 kg mandelpotatis, kokta
8 delikatessrödbetor
10 stora kaprisbär
100 g smör
20 g dill, skuren
salt
peppar
1 citron, skuren i klyftor
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Klyv fisken på längden. Stek bergtungan i smör. Ös fisken med smöret.
Dela potatis och rödbetor i lagom stora bitar. Rosta potatis och rödbetor i smör, så de får en gyllenbrunfärg. Lägg i kaprisen.
Bryn smör. Blanda i dill i det brynta smöret.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut