Choux puff med ostkräm

NYHET
Choux puff med ostkräm
Foto: TV4
Bedros kabranianCamilla H porträtt KH2024
Bedros kabranianCamilla H porträtt KH2024

Choux puff med ostkräm

17 ingredienser

Luftiga och gyllene små bollar fyllda med len ostkräm som har den perfekta kombinationen av frasigt och krämigt. Servera dem som aptitretare, på buffén eller som ett lyxigt tilltugg till ett glas vin.

Se Bedros Kabranian laga receptet

logo

Ingredienser

Deg

  • 100 g vatten
  • 100 g mjölk
  • 80 g smör
  • 2 g salt
  • 4 g strösocker
  • 120 g vetemjöl
  • 2 ägg

Ostfyllning

  • 100 g färskost
  • 100 g riven ost
  • 15 g smör
  • 10 g vetemjöl
  • 2 g salt
  • 50 g mjölk
  • 50 g grädde
  • torkad timjan
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  2. Blanda vatten, mjölk och smör i en kastrull tills smöret smält. Koka upp, ta av från spisen, tillsätt mjöl. Rosta blandningen tills den går ihop, släpper från kanten, blir glansig och en liten rostad ”kaka” uppstår i botten på kastrullen.
  3. Placera degen i en bunke, rör runt med slev. Temperaturen måste sänkas innan äggen går i. Tillsätt ägg i omgångar.
  4. Fyll en spritspåse med krämen. Spritsa 10 bollar av smeten på en bakpappersklädd plåt. Använd gärna en sax för att klippa av varje boll. Tänk på att bollarna blir ca dubbelt så stora under gräddningen. Grädda 20-25 minuter, öppna inte luckan under gräddningen, då kommer de sjunka ihop.

Ostkräm

  1. Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet och vispa slätt. Låt bubbla 1 minut. Tillsätt mjölk och grädde under vispning.
  2. Ta av från värmen, rör ner färskost och riven ost. Krydda. Låt svalna. Fyll en spritspåse med krämen och spritsa fyllningen i dina choux.