Luftiga och gyllene små bollar fyllda med len ostkräm som har den perfekta kombinationen av frasigt och krämigt. Servera dem som aptitretare, på buffén eller som ett lyxigt tilltugg till ett glas vin.
Blanda vatten, mjölk och smör i en kastrull tills smöret smält. Koka upp, ta av från spisen, tillsätt mjöl. Rosta blandningen tills den går ihop, släpper från kanten, blir glansig och en liten rostad ”kaka” uppstår i botten på kastrullen.
Placera degen i en bunke, rör runt med slev. Temperaturen måste sänkas innan äggen går i. Tillsätt ägg i omgångar.
Fyll en spritspåse med krämen. Spritsa 10 bollar av smeten på en bakpappersklädd plåt. Använd gärna en sax för att klippa av varje boll. Tänk på att bollarna blir ca dubbelt så stora under gräddningen. Grädda 20-25 minuter, öppna inte luckan under gräddningen, då kommer de sjunka ihop.
Ostkräm
Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet och vispa slätt. Låt bubbla 1 minut. Tillsätt mjölk och grädde under vispning.
Ta av från värmen, rör ner färskost och riven ost. Krydda. Låt svalna. Fyll en spritspåse med krämen och spritsa fyllningen i dina choux.