Chorizopanna med kikärtor och feta
Chorizopanna med kikärtor och feta
12 ingredienser
35 min
Snabb och smakrik middag med färsk chorizokorv, kikärtor på burk och svartkål. Allt lagas smidigt i samma panna och toppas vid servering med smulad fetaost och torkade aprikoser.
Se Adam Thulin laga receptet

Ingredienser
- 250 g färsk chorizokorv
- 1 gul lök, skivad
- 2 klyftor vitlök, finhackade
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1 burk kikärtor (400 g)
- 100 g svartkål, skuren i bitar (eller grönkål)
- olivolja
- salt
- peppar
Topping
- 150 g fetaost
- 75 g torkade aprikoser, strimlade
- färsk persilja, hackad
Gör så här
- Snitta korvarna och gröp ut färsfyllningen.
- Stek färsfyllningen i en stor stekpanna eller gryta på medelhög värme tills den är genomstekt och har fått lite färg, 5-7 minuter. Du behöver inte tillsätta olja eftersom chorizon släpper fett när den steks. Lyft upp den stekta färsen och lägg åt sidan.
- Skala och skiva löken. Skala och finhacka vitlöken
- Fräs löken på svag värme i samma panna som du stekte färsen i, tillsätt lite olivolja om det behövs. Låt löken steka 10-15 minuter tills den är karamelliserad, så ha tålamod och rör om då och då för att förhindra att löken bränns.
- Tillsätt den finhackade vitlöken samt en skvätt vitvinsväger och stek ca 1 minut.
- Häll av och skölj kikärtorna. Dra av eller skär bort grönkålsbladen från stjälkarna.
- Lägg svartkålsbladen i pannan och vänd runt. Strimla stjälkarna fint.
- Tillsätt kikärtorna och de strimlade stjälkarna i pannan.
- Lägg tillbaka den stekta chorizon i pannan och vänd runt. Låt steka tills alla smaker har blandats väl och rätten är genomvarm. Smaka av med salt och peppar.
- Ta pannan från värmen och toppa med fetaost bruten i mindre bitar samt aprikoser och persilja.