Tiramisu är en festlig dessert som nu blir ännu festligare! Varvad i en skål med choklad och karamelliserad mjölk blir den smått oemotståndlig. Receptet kommer från programmet Donal's kök, avsnitt 10.
450 g mörk choklad, i stora tjocka spån (bästa kvalitet)
800 g dulce de leche
kakao (att pudra över)
100 g vit bakchoklad, i stora tjocka spån
Gör så här
Vispa ihop äggulor och socker i en stor bunke tills det är ljust och skummande.
Blanda i mascarpone och vanilj och ställ åt sidan.
Vispa äggvitorna i en ren skål tills de blir vita och stela.
Tillsätt en stor sked av den vispade äggvitan i ägguleblandningen och blanda. Tillsätt resten av äggvitan och vänd runt försiktigt.
Blötlägg savoiardikex i espresson och lägg dem i botten av en skål. Stänk över lite vin santo eller Marsala.
Bred försiktigt ut ett lager av mascarponeblandningen över kexen och strö över lite av den mörka chokladen. Bred sedan ut några matskedar karamelliserad mjölk ovanpå.
Upprepa med resten av ingredienserna och avsluta med ett sista lager mascarponeblandning.
Pudra över lite kakao och dekorera med resten av den mörka och vita chokladen.