Chokladtarte - se & gör

Spela video Chokladtarte - se & gör
Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Ljuvlig paj som fylls med chokladtryffel. Spela klippet så visar Johan Sörberg hur du lyckas.

18 oktober 2016

Du behöver

Botten

  • 120 g vetemjöl
  • 120 g smör
  • 90 g florsocker
  • 30 g mandelmjöl
  • 30 g kakao
  • 1 ägg
  • 10 g salt

Chokladtryffel

  • 100 g vispgrädde
  • 100 g mjölkchoklad
  • 75 g mörk choklad
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Botten
    Blanda alla torra ingredienser.
  2. Tillsätt smöret och arbeta ihop degen.
  3. Knäck i ett ägg och blanda. Arbeta degen så lite som möjligt. Låt vila i kyl 20 minuter.
  4. Kavla ut degen. Klä en pajform med degen, skär rent kanterna. Lägg i aluminiumfolie och torkade ärtor.
  5. Grädda i 15-20 minuter, 190 grader.
  6. Fyllning
    Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
  7. Värm grädden och häll ner i chokladen. Mixa till en jämn tryffel.
  8. Blanda ner smöret och mixa ytterligare.
  9. Fyll tarteskalet med chokladtryffeln. Dekorera med choklad och valfria tillbehör.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept