• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Chokladtarte med rostade pinjenötter

chokladtarte med rostade pinjenötter
Foto: Isabella Morrone
Isabella Morrone
Isabella Morrone

Chokladtarte med rostade pinjenötter

14 steg att laga

11 ingredienser

1 h

En alldeles fantastisk kaka med djup smak av härlig chokladganage och perfekt crunch från rostade pinjenötter! Ett måste på det italienska dessertbordet!

Ingredienser

Tarteskal

  • 200 g smör, kallt
  • 400 g vetemjöl
  • 200 g strösocker
  • 1 krm salt
  • 2 ägg

Chokladganache

  • 3 dl grädde
  • 2 msk strösocker
  • 90 g smör, saltat
  • 250 g mörk choklad, hackad eller pellets
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl pinjenötter

Gör så här

  1. Botten
    Blanda vetemjöl, socker och salt.
  2. Blanda i smöret och blanda tills det blir en homogen deg. Plasta och ställ kallt 30 minuter.
  3. Gör fyllningen så länge.
  4. Chokladganache
    Värm grädde med socker, blanda i smör, rör om tills det löser sig.
  5. Dra av från värmen och blanda i chokladen tills det löser sig helt.
  6. Blanda sedan i mjölken och låt stå.
  7. Montering
    Sätt ugnen på 180 grader.
  8. Smöra en pajform.
  9. Kavla pajdegen på mjölad bänk till ca 2 mm.
  10. Täck den över pajformen noga så den täcker kanterna och nagga med en gaffel.
  11. Baka bottnen i ca 10 -15 minuter.
  12. Under tiden, rosta pinjenötter i en stekpanna tills dom får en gyllenbrun färg. Ställ åt sidan.
  13. Ta ut formen från ugnen när den är färdig och fyll den med chokladsmeten. Toppa med rostade pinjenötter och ställ svalt.
  14. Servera som den är med lite pudrad florsocker och med vispad grädde.