• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Chokladsnitt med lakritskola

Chokladsnitt med lakritskola
Foto: TV4
Linda Hansson
Linda Hansson

Chokladsnitt med lakritskola

6 steg att laga

15 ingredienser

40 min

Klassiska chokladsnitt i ny kostym där hasselnötter ersatt pärlsocker och salt lakritskola ringlas över den färdiga kakan. 

Ingredienser

Chokladsnitt

  • 100 g smör
  • 1,25 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 0,5 ägg
  • 2 dl hasselnötter, finhackade (att strö över)
  • 0,5 ägg (till pensling)

Lakritskola

  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 4 tsk lakritspulver
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Chokladsnitt
    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda alla ingredienser till en smidig deg
  3. Rulla ut till två längder. Platta noga till dem. Pensla med uppvispat ägg. Strö på hackade hasselnötter.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Ta ut och skär i fina snittar direkt.
  5. Lakritskola
    Koka ihop farinsocker, sirap, grädde, salt och lakritspulver på låg-mellanvärme i ca 5 minuter i en kastrull. Såsen ska tjockna och bli trögflytande, ta från plattan och blanda i smör.
  6. Ringla såsen över de delade snittarna i ett fint mönster.