Klassiska chokladsnitt i ny kostym där hasselnötter ersatt pärlsocker och salt lakritskola ringlas över den färdiga kakan.
Ingredienser
Chokladsnitt
100 g smör
1,25 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
2 msk kakao
0,5 tsk bakpulver
0,5 msk vaniljsocker
0,5 ägg
2 dl hasselnötter, finhackade (att strö över)
0,5 ägg (till pensling)
Lakritskola
1 dl farinsocker
1 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
0,5 tsk flingsalt
4 tsk lakritspulver
1 msk smör
Gör så här
Chokladsnitt
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienser till en smidig deg
Rulla ut till två längder. Platta noga till dem. Pensla med uppvispat ägg. Strö på hackade hasselnötter.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Ta ut och skär i fina snittar direkt.
Lakritskola
Koka ihop farinsocker, sirap, grädde, salt och lakritspulver på låg-mellanvärme i ca 5 minuter i en kastrull. Såsen ska tjockna och bli trögflytande, ta från plattan och blanda i smör.
Ringla såsen över de delade snittarna i ett fint mönster.