Chokladrutor med hasselnötter

Chokladrutor med hasselnötter
Foto: TV4
Gunilla von Platen & Bathina Philipson
Gunilla von Platen & Bathina Philipson

Chokladrutor med hasselnötter

Av: Gunilla von Platen & Bathina Philipson

Från: Hela Sverige bakar

9 ingredienser

Lättbakad småkaka som du enkel bakar i stort format och sen skär i små rutor.

Ingredienser

  • 1,25 dl vetemjöl
  • 100 smör, rumsvarmt
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 1 ägg

Garnering

  • 2 dl hasselnötter
  • havssalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda smör, socker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt kakao och sedan ägget. Blanda mjöl och bakpulver för sig och häll sedan ner det i smeten. Rör ihop lite snabbt till en jämn smet.
  3. Klä en plåt med bakplåtspapper. Bred ut smeten på denna till en storlek av ca 25x35 cm. Smeten kan vara svår och trög men efter ett tag kommer det bli bättre.
  4. Grovhacka nötterna. Strö hackade nötter och lite havssalt över smeten.
  5. Grädda därefter i ugnen i ca 12 minuter.
  6. Ta ut ur ugnen. Låt svalna någon minut och skär sedan upp i rutor. Låt därefter svalna helt.