I samarbete med Falksalt

Chokladrulltårta med sommarbär

1 röst
Rulltårta med sommarbär
Foto: Falksalt

Toppa dina bakverk med flingsalt från Falksalt, det tillför krisp och en mjuk, härlig sälta.

Falksalt produkt

Alla vet hur bra flingsalt rimmar med choklad och bakverk. Prova Falksalts Flingsalt med jod till denna underbart goda chokladrulltårta med sommarbär!

Visa mer

Du behöver

Rulltårta:

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl maizena
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning:

  • 200 g färskost naturell
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl florsocker
  • 2 dl bär, färska eller frysta och tinade (t ex hallon och blåbär)

Garnering:

  • 1 dl mjölkchoklad, hackad
  • Några färska hallon
  • Några nypor Falksalt Flingsalt med jod
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker till ett fast skum. Sikta ner maizena, vetemjöl, kakao och bakpulver och rör om till en jämn smet.
  2. Täck en långpanna (30x40 cm) med bakplåtspapper. Bred ut smeten i pannan och grädda mitt i ugnen i 6-7 minuter. Vänd sedan upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och låt svalna helt.
  3. Fortsätt med fyllningen: vispa färskost, crème fraiche och florsocker till en fluffig kräm. När kakan svalnat, bred ut fyllningen över hela ytan (men spara lite till garnering). Sprid sedan ut bären och rulla ihop det hela från långsidan samtidigt som du lossar tårtan från bakplåtspappret.
  4. Garnera med resten av krämen, hackad choklad och färska hallon. Toppa till sist med några nypor flingsalt med jod. Flingorna ger härligt krisp och mjuk sälta som är ljuvlig till choklad och förhöjer smaken på hela tårtan!
17 juli 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...