Chokladmousse med marinerad apelsinsallad

Chokladmousse med marinerad apelsinsallad
Carla von hofsten profilbild ny
Carla von hofsten profilbild ny

Chokladmousse med marinerad apelsinsallad

9 ingredienser

1.5 h

Den perfekta chokladmoussen som blir lika bra varje gång! Hemligheten är att vispa grädden väldigt lätt första gången

Ingredienser

portioner

Chokladmousse med apelsin

  • 100 g mjölkchoklad
  • 100 g mörk choklad
  • 2 äggulor
  • 3 dl grädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 apelsiner (finrivet skal från de som används i fruktsalladen)

Marinerad apelsinsallad

  • 3 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 apelsiner (saften, skalet från 2 apelsiner används i moussen)

Gör så här

Chokladmousse

  1. Hacka chokladen och smält sedan chokladen i en skål över ett vattenbad.
  2. Vispa grädden lätt och fluffig med vaniljsockret. Rör ner det finrivna apelsinskalet.
  3. Rör ner äggulorna i den smälta chokladen och rör ordentligt tills det blir en jämn fast smet.
  4. Klicka ner chokladsmeten direkt ner i den lättvispade grädden och kör en elvisp på högsta hastighet för att blanda ordentligt tills all choklad löst upp sig i grädden.
  5. Häll upp moussen i glas och låt sätta sig i kylen i cirka en timme.

Apelsinsallad

  1. Koka upp vatten, socker och vaniljsocker till en sockerlag, låt puttra ca 5 minuter.
  2. Filéa apelsinerna genom att först skära bort skalet och sedan skära ut varje klyfta för sig.
  3. Dra av sockerlagen från värmen, låt svalna 5 minuter och rör sedan ner citrusfrukterna.