Spröda mördegskakor med mintchoklad och pistagenötter.
Det här är ett deltagarrecept från Hela kändis-Sverige bakar.
Ingredienser
kakor
200 g smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl
Fyllning
150 g mörk choklad
pepparmintsolja
30 salta pistagenötter
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop smör, socker och vaniljsocker med en elvisp tills det blir vitt och fluffigt.
Tillsätt vetemjöl och vispa tills du får en smulig massa. Forma degen till en boll och rulla små kulor.
Lägg ut kulorna på en plåt, gör ett litet hål i kulan med fingret och stoppa in i ugnen. Grädda i 8-10 minuter, lägg sedan på ett galler och låt svalna.
Fyllning
Hacka pistagenötterna.
Smält choklad och häll i pepparmintsolja efter tycke och smak.
Fyll hålet i kakan med den smälta chokladen och dekorera med pistagenötter.