Chokladmintkakor

Chokladmintkakor
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Gladys del Pilar SMKVIP
Gladys del Pilar SMKVIP

Chokladmintkakor

Av: Gladys del Pilar

Från: Hela Sverige bakar

7 ingredienser

45 m

Spröda mördegskakor med mintchoklad och pistagenötter.

Det här är ett deltagarrecept från Hela kändis-Sverige bakar.

Ingredienser

portioner kakor
  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4,5 dl vetemjöl

Fyllning

  • 150 g mörk choklad
  • pepparmintsolja
  • 30 salta pistagenötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop smör, socker och vaniljsocker med en elvisp tills det blir vitt och fluffigt.
  3. Tillsätt vetemjöl och vispa tills du får en smulig massa. Forma degen till en boll och rulla små kulor.
  4. Lägg ut kulorna på en plåt, gör ett litet hål i kulan med fingret och stoppa in i ugnen. Grädda i 8-10 minuter, lägg sedan på ett galler och låt svalna.

Fyllning

  1. Hacka pistagenötterna.
  2. Smält choklad och häll i pepparmintsolja efter tycke och smak.
  3. Fyll hålet i kakan med den smälta chokladen och dekorera med pistagenötter.