Chokladmintkakor
Chokladmintkakor
7 ingredienser
45 m
Spröda mördegskakor med mintchoklad och pistagenötter.
Det här är ett deltagarrecept från Hela kändis-Sverige bakar.
Ingredienser
- 200 g smör
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 4,5 dl vetemjöl
Fyllning
- 150 g mörk choklad
- pepparmintsolja
- 30 salta pistagenötter
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ihop smör, socker och vaniljsocker med en elvisp tills det blir vitt och fluffigt.
- Tillsätt vetemjöl och vispa tills du får en smulig massa. Forma degen till en boll och rulla små kulor.
- Lägg ut kulorna på en plåt, gör ett litet hål i kulan med fingret och stoppa in i ugnen. Grädda i 8-10 minuter, lägg sedan på ett galler och låt svalna.
Fyllning
- Hacka pistagenötterna.
- Smält choklad och häll i pepparmintsolja efter tycke och smak.
- Fyll hålet i kakan med den smälta chokladen och dekorera med pistagenötter.