Chokladkubbar
Chokladkubbar
8 ingredienser
30 min
"Härlig chokladbomber! Magiskt goda och löjligt enkla att svänga ihop. I stort sett så smäller du bara ihop allt i en bunke, gör bollar och gräddar. Klart! Älskar man inte det faktum att man i raketfart kan fixa dessa chokladiga godingar till kaffet? Det är vi alla värda. Dessa kubbar har, likt bullkakorna på föregående uppslag, en lite hård yta och en mjuk insida." /Nina
Ingredienser
- 225 g smör
- 2 ägg
- 1,75 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 6 dl vetemjöl
- 4 msk kakao
- 1 msk bakpulver
- 1 dl pärlsocker, till garnering
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader, över-och undervärme.
- Smält smöret och blanda ihop med resten av ingredienserna till en deg i en bunke eller i en köksmaskin.
- Forma stora bollar med händerna. Häll pärlsocker i en djup tallrik och rulla sedan bollarna i det.
- Lägg bollarna luftigt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter, eller tills kakorna har spruckit lite på ytan.