Chokladkubbar

Chokladkubbar
Foto: Ulrika Ekblom
Nina hermanssen profilbildd
Nina hermanssen profilbildd

Chokladkubbar

8 ingredienser

30 min

"Härlig chokladbomber! Magiskt goda och löjligt enkla att svänga ihop. I stort sett så smäller du bara ihop allt i en bunke, gör bollar och gräddar. Klart! Älskar man inte det faktum att man i raketfart kan fixa dessa chokladiga godingar till kaffet? Det är vi alla värda. Dessa kubbar har, likt bullkakorna på föregående uppslag, en lite hård yta och en mjuk insida." /Nina

Ingredienser

portioner stycken
  • 225 g smör
  • 2 ägg
  • 1,75 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 msk bakpulver
  • 1 dl pärlsocker, till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader, över-och undervärme.
  2. Smält smöret och blanda ihop med resten av ingredienserna till en deg i en bunke eller i en köksmaskin.
  3. Forma stora bollar med händerna. Häll pärlsocker i en djup tallrik och rulla sedan bollarna i det.
  4. Lägg bollarna luftigt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter, eller tills kakorna har spruckit lite på ytan.