• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Klassisk chokladkaka

Chokladkaka
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Klassisk chokladkaka

5 steg att laga

9 ingredienser

60 m

En mjuk och god chokladkaka passar alltid perfekt till en kopp te eller kaffe!

Ingredienser

portioner8 portioner
  • 3 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 150 g smör, smält
  • 2 ägg
  • 1,5 dl vatten, hett
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175-200 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Mixa in fettet och därefter äggen ett i sänder.
  4. Rör sist ner vattnet och rör väl. Slå smeten i smord och bröad form. Grädda på nedersta falsen i 45-50 minuter.
  5. Gör mönster av florsocker genom pappersmall.