Chokladgranola med quinoa

Chokladgranola med quinoa
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Chokladgranola med quinoa

51

5 steg att laga

11 ingredienser

Den här grymt goda granolan är en riktig proteinbomb som mättar otroligt bra. Världens bästa frukost och mellis, om man vill kan man byta ut, utesluta eller variera nötter och frön. Man kan även göra samma recept på havregryn. /Leila

Ingredienser

portioner2 liter
  • 10 dl kokt quinoa, al dente
  • 2 dl sötmandel
  • 2 dl pumpakärnor
  • 1 dl chiafrön
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 msk kakao (av god kvalitet)
  • 1 dl kokosolja, flytande
  • 1,5 dl flytande honung
  • 2 dl hasselnötter, rostade och skalade
  • 3 dl kokoschips, rostade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda quinoa med sötmandel, pumpakärnor, chiafrön och kakao i en bunke.
  3. Smält kokosolja i en kastrull och blanda ner det tillsammans med honung.
  4. Rosta granolan i cirka 30 minuter. Sänk värmen till 100 grader och grädda i ca 90 minuter eller tills den känns rostad. Ta ut och låt svalna (först då blir den crunchy).
  5. Hacka hasselnötterna grovt eller låt dem vara hela. Blanda i nötter och hyvlad kokos. Häll upp på burk.