Chokladfondant - Fredrik Nyléns recept
Chokladfondant - Fredrik Nyléns recept
6 ingredienser
30 min
Chokladälskarens favorit! Den här efterrätten är perfekt när man ska bjuda på middag. Den är så läcker att servera, och när man tar första skeden ska mitten vara lätt rinnande. Magiskt!
Ingredienser
- 100 g mörk choklad
- 100 g smör
- 2 ägg
- 1 dl strösocker
- 0,5 dl kakao
- 0,25 dl vetemjöl
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smörj fyra små ugnsfasta formar och pudra med lite kakao.
- Finhacka chokladen.
- Smält smöret i en kastrull och låt chokladen smälta i det varma smöret.
- Blanda ägg och socker i en bunke och rör tills sockret löst upp sig. Vispa inte, bara rör.
- Häll i chokladen i äggblandningen under omrörning, sikta i kakao och mjöl. Blanda till en jämn smet.
- Fyll formarna med chokladsmeten.
- Baka i mitten av ugnen ca 8–12 minuter, beroende på hur din ugn brukar bete sig. Jag bakade dessa i 10 minuter.
- Vänd upp fondanten på en tallrik.
- Servera gärna med färska bär, vispgrädde eller vaniljglass.