• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Chokladfondant - Fredrik Nyléns recept

Chokladfondant - Fredrik Nyléns recept
Fredrik Nylén porträtt
Fredrik Nylén porträtt

Chokladfondant - Fredrik Nyléns recept

10 steg att laga

6 ingredienser

30 min

Chokladälskarens favorit! Den här efterrätten är perfekt när man ska bjuda på middag. Den är så läcker att servera, och när man tar första skeden ska mitten vara lätt rinnande. Magiskt!

Receptet är ur boken Baka med choklad av Fredrik Nylén, Semic

Baka med choklad omslag

Ingredienser

4 portioner
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl kakao
  • 0,25 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smörj fyra små ugnsfasta formar och pudra med lite kakao.
  3. Finhacka chokladen.
  4. Smält smöret i en kastrull och låt chokladen smälta i det varma smöret.
  5. Blanda ägg och socker i en bunke och rör tills sockret löst upp sig. Vispa inte, bara rör.
  6. Häll i chokladen i äggblandningen under omrörning, sikta i kakao och mjöl. Blanda till en jämn smet.
  7. Fyll formarna med chokladsmeten.
  8. Baka i mitten av ugnen ca 8–12 minuter, beroende på hur din ugn brukar bete sig. Jag bakade dessa i 10 minuter.
  9. Vänd upp fondanten på en tallrik.
  10. Servera gärna med färska bär, vispgrädde eller vaniljglass.
Tips!
Baka med choklad omslag

Receptet är ur boken

Baka med choklad av Fredrik Nylén