Chokladfinancier med brynt smör och rabarber
Chokladfinancier med brynt smör och rabarber
7 ingredienser
45 min
En saftig liten minikaka i fransk stil som i smaken påminner om en mazarin.
Ingredienser
- 100 g mandelmjöl
- 150 g florsocker
- 40 g vetemjöl
- 40 g kakao
- 150 g äggvita
- 200 g smör
- 1-2 rabarber
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Bryn smöret och låt svalna.
- Blanda de torra ingredienserna.
- Rör ner äggvita och smör. Blanda till en jämn och klumpfri smet.
- Lägg smeten i formarna, fyll till ca 2/3. Använd gärna en silikonform med rektangulära minformar i.
- Skär rabarbern i tunna skivor. Toppa varje kaka med lite rabarber.
- Grädda ca 10-15 minuter tills kakorna är helt genomgräddade.