Chokladbollsrulltårta med havrebollsfyllning

79 röster
Chokladbollsrulltårta med havrebollsfyllning
Foto: Helena Aro

Japp, du läste rätt! Denna rulltårta är en riktig dröm med både chokladbolls- och havrebollssmet!

Recept inspirerat av Fredrik Nylén

Visa mer

Du behöver

Chokladbollssmet

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 msk vaniljsocker
  • 8 dl havregryn
  • 0,5 dl starkt kaffe

Havrebollssmet

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 5 dl havregryn
  • 2 dl kokos
  • 0,5 dl mjölk smaksatt med oboy

Topping

  • kokosflingor
  • kokosflakes
  • färska blåbär
  • ätbara blommor

Gör så här

  1. Chokladbollssmet
    Vispa smör och socker pösigt. Blanda i kakaon, vaniljsocker, havregryn och kaffe. Blanda väl. Kavla ut smeten mellan två bakplåtspapper.
  2. Havrebollssmet
    Vispa ihop smör och socker, tillsätt sen havregryn, kokosflingor och oboy och blanda ordentligt. Kavla ut smeten mellan två bakplåtspapper.
  3. Montering
    Ta bort det översta bakplåtspappret från chokladbollssmeten och havrebollssmeten. Lägg försiktigt över havrebollssmeten på chokladbollssmeten. Rulla ihop ordentligt till en rulltårta. Plocka bort bakplåtspappret och tryck fast kokosflingor, låt stelna i kylen.
  4. Servering
    Dekorera rulltårtan med kokosflakes, blåbär och blommor. Skiva upp och njut!
8 maj 2017

Laddar fler recept