Chokladbollsrulltårta med havrebollsfyllning

Chokladbollsrulltårta med havrebollsfyllning
Foto: Helena Aro

Du behöver

Chokladbollssmet

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 msk vaniljsocker
  • 8 dl havregryn
  • 0,5 dl starkt kaffe

Havrebollssmet

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 5 dl havregryn
  • 2 dl kokos
  • 0,5 dl mjölk smaksatt med oboy

Topping

  • kokosflingor
  • kokosflakes
  • färska blåbär
  • ätbara blommor

Gör så här

  1. Chokladbollssmet
    Vispa smör och socker pösigt. Blanda i kakaon, vaniljsocker, havregryn och kaffe. Blanda väl. Kavla ut smeten mellan två bakplåtspapper.
  2. Havrebollssmet
    Vispa ihop smör och socker, tillsätt sen havregryn, kokosflingor och oboy och blanda ordentligt. Kavla ut smeten mellan två bakplåtspapper.
  3. Montering
    Ta bort det översta bakplåtspappret från chokladbollssmeten och havrebollssmeten. Lägg försiktigt över havrebollssmeten på chokladbollssmeten. Rulla ihop ordentligt till en rulltårta. Plocka bort bakplåtspappret och tryck fast kokosflingor, låt stelna i kylen.
  4. Servering
    Dekorera rulltårtan med kokosflakes, blåbär och blommor. Skiva upp och njut!
Kommentera receptet

Fler goda recept