Chokladbollsglass

4 röster
10 min + tid i frysen
2
Chokladbollsglass
Foto: Ulrika Pousette

Recepten kommer från boken Godare glass av Camilla Hamid, Bonnier Fakta. 

Godare glass

En busenkel bananglass med smak av choklad. Psst... ett tips är att alltid ha bananer i frysen - perfekt att göra dessert på när andan faller på.

Tips! Byt ut fiberhavregrynen mot glutenfria havregryn för en glutenfri glass.

10 min + tid i frysen
2

Du behöver

  • 3 bananer, gärna övermogna
  • 0,5 dl kakao
  • 0,5 dl kaffe, kallt
  • 1 krm salt
  • 1 dl fiberhavregryn
  • 3 dl kokosgrädde

Dekoration

  • riven kokos
  • blandade bär
  • blandad frukt

Gör så här

  1. På kvällen
    Skiva bananerna, lägg dem på en bricka med bakplåtspapper och täck med plast- folie. Låt stå i frysen över natten. (Bananskivorna kan ligga i flera månader i frysen, men se då till att flytta över dem till en plastpåse och förslut den.)
  2. Morgonen därpå
    Mixa ihop alla ingredienser.
  3. Lägg upp glassen i skålar och dekorera med kokosflingor, färska bär och färsk frukt.
  4. Servera direkt och njuuut!
28 april 2020