• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Chokladbollsglass

Chokladbollsglass
Foto: Ulrika Pousette
My Kitchen Stories
My Kitchen Stories

Chokladbollsglass

4 steg att laga

9 ingredienser

10 min + tid i frysen

Recepten kommer från boken "Godare glass". En busenkel bananglass med smak av choklad. Psst... ett tips är att alltid ha bananer i frysen - perfekt att göra dessert på när andan faller på.

Tips! Byt ut fiberhavregrynen mot glutenfria havregryn för en glutenfri glass.

Kökets shop

Camillas nya bok om glass

Godare glass

Camilla Hamid

219 kr

Ingredienser

portioner2 portioner
  • 3 bananer, gärna övermogna
  • 0,5 dl kakao
  • 0,5 dl kaffe, kallt
  • 1 krm salt
  • 1 dl fiberhavregryn
  • 3 dl kokosgrädde

Dekoration

  • riven kokos
  • blandade bär
  • blandad frukt

Gör så här

  1. På kvällen
    Skiva bananerna, lägg dem på en bricka med bakplåtspapper och täck med plast- folie. Låt stå i frysen över natten. (Bananskivorna kan ligga i flera månader i frysen, men se då till att flytta över dem till en plastpåse och förslut den.)
  2. Morgonen därpå
    Mixa ihop alla ingredienser.
  3. Lägg upp glassen i skålar och dekorera med kokosflingor, färska bär och färsk frukt.
  4. Servera direkt och njuuut!