Chokladbollsglass

Chokladbollsglass
Foto: Ulrika Pousette
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Chokladbollsglass

9 ingredienser

10 min + tid i frysen

Recepten kommer från boken "Godare glass". En busenkel bananglass med smak av choklad. Psst... ett tips är att alltid ha bananer i frysen - perfekt att göra dessert på när andan faller på.

Tips! Byt ut fiberhavregrynen mot glutenfria havregryn för en glutenfri glass.

Ingredienser

portioner
  • 3 bananer, gärna övermogna
  • 0,5 dl kakao
  • 0,5 dl kaffe, kallt
  • 1 krm salt
  • 1 dl fiberhavregryn
  • 3 dl kokosgrädde

Dekoration

  • riven kokos
  • blandade bär
  • blandad frukt

Gör så här

På kvällen

  1. Skiva bananerna, lägg dem på en bricka med bakplåtspapper och täck med plast- folie. Låt stå i frysen över natten. (Bananskivorna kan ligga i flera månader i frysen, men se då till att flytta över dem till en plastpåse och förslut den.)

Morgonen därpå Mixa ihop alla ingredienser.

  1. Lägg upp glassen i skålar och dekorera med kokosflingor, färska bär och färsk frukt.
  2. Servera direkt och njuuut!