Mixa Oreo-kakor ganska fint i en matberedare eller stöt sönder dem med en mortel. Spara eventuellt lite krossade kakor till dekor. Tillsätt Philadelphiaosten och mixa snabbt ihop till en tjock smet.
Klä en bricka eller skärbräda med bakplåtspapper. Rulla smeten till bollar och lägg dem på pappret. Låt stelna i kylen i minst 30 minuter.
Bryt chokladsorterna i mindre bitar och smält försiktigt i mikron eller över vattenbad. Använd gärna små skålar så att du får ett så djupt lager som möjligt att doppa i.
Doppa bollarna i den smälta chokladen. Lyft upp dem ur chokladen med hjälp av en gaffel och dunka försiktigt av överflödig choklad mot skålens kant. Lägg ner dem på bakplåtspappret med hjälp av en kniv. Strö över hackad Daim, Oreo-kakor, Non Stop eller riven kokos som dekor innan chokladen stelnar. Ringla eventuellt över smält choklad med hjälp av en gaffel.
Låt stelna i kylen. Skär sedan bort den överflödiga choklad som runnit ut som ”fötter” med hjälp av en liten vass kniv. Bollarna är hållbara i minst 2 veckor förvarade i kylen.